tanisma :) Selam sizin ve sevdiklerinizin Üzerine olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

natuvan

Member
ben tam anlamadım suailiniz hangi abdestten bahsediyoruz müzlümanların aldığı abdestse ilk ALLAH RASULÜ dönemi...ya da siz tam olarak hangi yıl onu mu soruyorsunuz...biraz açarsanız....

meyra

New member
hayır,kaainattaki ilk abdestten bahsediyorum.kimdir ilk abdest alan zat,hadise nasıl cerayen etmiş.abdest bu ümmete has bir hadisemi??????? eğer böyle ise daha önceki ümmetlerin peygamberleri abdestsiz mi??? namaz kılmışlar. önce bu sorularımın cevabını alayım arkası gelecektir.yardım edin... lütfen,lütfen,lütfen

natuvan

Member
açıkçası hocam ben okuduğum tefsir kitaplarında bu ayrıntıya rastlamadım ama tanıdığım bi medrese hocası alim abe var ona sorayım....

meyra

New member
inşallah bulursunuz cevabınızı merakla beklicem.Cevap kimden olursa olsun bizim için sahih olması yeterli...Tatminkar cevaplarınızı bekliyorum.A.R.O. MUHABBETLE...

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
meyra ' Alıntı:
hayır,kaainattaki ilk abdestten bahsediyorum.kimdir ilk abdest alan zat,hadise nasıl cerayen etmiş.abdest bu ümmete has bir hadisemi??????? eğer böyle ise daha önceki ümmetlerin peygamberleri abdestsiz mi??? namaz kılmışlar. önce bu sorularımın cevabını alayım arkası gelecektir.yardım edin... lütfen,lütfen,lütfen

Evet sorunuza iki kısım ile yaklasabiliriz .. Birinci kısımda ehli islam diğer kısmı ise diğer dinlerin tabinleri diye

Birincisinin cevabına buradan bakabilirsiniz : http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=article&aid=143&keyword=abdest

ikincisinin cevabı olarak ise : Yahudilerde de abdestin olduğunu bilmekteyiz ama onlardaki abdestin bizdeki namaz abdestinden daha farklı olarak boy abdesti olarak ve her namaz vakti için boy abdesti olarak görüyoruz . Bunu ise ilk elbette Hz. Musa a.s. ın öğrettiğini görmekteyiz.. Hristiyanlarda ise vaftiz in olduğunu günümüzde görmekteyiz kısmen buna işaret olsada ne kadar hakikate muafıkdır bilememkteyim ancak sorunuzu daha detaylı sorar iseniz belki yanlıs anlamıs olabiliriz...

Askalan

New member
Bir süredir kafam karışık kitaplarla gegiştirmeye çalıştım ama olmdı..ilmi eksikliğimi böyle bir forumda kapatileceğim inancına kapıldım..inş hayırlara vesile olur.Kabul ederseniz bir süre aranızdayım..

Kullanıcı adımın aşk-alan manasına geldiğini telaffuz edenler oldu..Arkadaslar öyle deil.Selahhtin Eyyubi doneminden kalma çok sağlam bir kalenin ismidir..Kendime has bir nick olmasını istedigim için bunu seçtim.Ve internet ortamında bu kullanıcı adını kullanıyorum..Yanlış anlaşılmalara engel olmak için böyle bir bilgi sunayım dedim..

öncelikle bu siteyi hazırlayan kardeşlerden Allah razı olsun. bu eserler öyle eserler ki her kim onlara sıkı sıkı sarılırsa onlar da o kimsenin yolunun aydınlanmasına vesile olur.. İslam'ın en çok boynunun büküldüğü dönemlerde Üstad hazretleri "ümitvar olunuz, şu alem içinde en gür sada islamın olacaktır" diye biz biçarelere aydınlığı müjdelemiş ve gözlerimizi bir hedefe dikmiştir, kendisine de insanlara bu kapıyı açacak eserler yazdırılmıştır..
bu ortamda bulunmak gerçekten çok güzel herkese selamun aleykum

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
zühre ' Alıntı:
öncelikle bu siteyi hazırlayan kardeşlerden Allah razı olsun. bu eserler öyle eserler ki her kim onlara sıkı sıkı sarılırsa onlar da o kimsenin yolunun aydınlanmasına vesile olur.. İslam'ın en çok boynunun büküldüğü dönemlerde Üstad hazretleri "ümitvar olunuz, şu alem içinde en gür sada islamın olacaktır" diye biz biçarelere aydınlığı müjdelemiş ve gözlerimizi bir hedefe dikmiştir, kendisine de insanlara bu kapıyı açacak eserler yazdırılmıştır..
bu ortamda bulunmak gerçekten çok güzel herkese selamun aleykum

ve aleykumselam ..

Allah razı olsun ...

Güyâ şu güneş bizlerle konuşuyor. Der: "Ey kardeşlerimiz! Tevahhuşla sıkılmayınız. Ehlen sehlen, merhaba, hoş teşrif ettiniz. Menzil sizin; ben bir mumdâr-ı şehnâz.

"Ben de sizin gibiyim; fakat sâfî, isyansız, mutî bir hizmetkârım. O Zât-ı Ehad-i Samed ki, mahz-ı rahmetiyle hizmetinize beni musahhar-ı pürnur etmiş. Benden hararet, ziyâ; sizden namaz ve niyaz."

Yahu, bakın kamere. Yıldızlarla denizler, herbiri de kendine mahsus birer lisânla, "Ehlen sehlen, merhaba," derler. "Hoş geldiniz, bizi tanımaz mısınız?" ( Sözler | Lemeât )

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Askalan ' Alıntı:
Bir süredir kafam karışık kitaplarla gegiştirmeye çalıştım ama olmdı..ilmi eksikliğimi böyle bir forumda kapatileceğim inancına kapıldım..inş hayırlara vesile olur.Kabul ederseniz bir süre aranızdayım..

Kullanıcı adımın aşk-alan manasına geldiğini telaffuz edenler oldu..Arkadaslar öyle deil.Selahhtin Eyyubi doneminden kalma çok sağlam bir kalenin ismidir..Kendime has bir nick olmasını istedigim için bunu seçtim.Ve internet ortamında bu kullanıcı adını kullanıyorum..Yanlış anlaşılmalara engel olmak için böyle bir bilgi sunayım dedim..

velaykumselam ..

Allah razı olsun acıklamanız için ...

Güyâ şu güneş bizlerle konuşuyor. Der: "Ey kardeşlerimiz! Tevahhuşla sıkılmayınız. Ehlen sehlen, merhaba, hoş teşrif ettiniz. Menzil sizin; ben bir mumdâr-ı şehnâz.

"Ben de sizin gibiyim; fakat sâfî, isyansız, mutî bir hizmetkârım. O Zât-ı Ehad-i Samed ki, mahz-ı rahmetiyle hizmetinize beni musahhar-ı pürnur etmiş. Benden hararet, ziyâ; sizden namaz ve niyaz."

Yahu, bakın kamere. Yıldızlarla denizler, herbiri de kendine mahsus birer lisânla, "Ehlen sehlen, merhaba," derler. "Hoş geldiniz, bizi tanımaz mısınız?" ( Sözler | Lemeât )

leylak

Active member
Selamün aleyküm ben leylak bu gün üye oldum. Çok acemiyim .İnşallah bir hata yapmadan buradan faydalanmayı Rabbim nasip eder

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
leylak ' Alıntı:
Selamün aleyküm ben leylak bu gün üye oldum. Çok acemiyim .İnşallah bir hata yapmadan buradan faydalanmayı Rabbim nasip eder

ve aleykumselam hos geldiniz :)

merak etmeyiniz hata yaparsanız biz mudahale ederiz :) Latife bir kenara endişe etmeyiniz...

Dubaiden_Cem

Yeni Üye
ben dubaiden katılıyorum adım cem aranızda bulunmaktan cok mutluyum saygı değer bütün müslüman kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum...

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Dubaiden_Cem ' Alıntı:
ben dubaiden katılıyorum adım cem aranızda bulunmaktan cok mutluyum saygı değer bütün müslüman kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum...

ve aleykumselam :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...