tanisma :) Selam sizin ve sevdiklerinizin Üzerine olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dervisane

Member
aslında yeni üye değilim ama forumu yeni tanıyorum sanırım buda benim yeni üye sayılmama neden olur herneyse selamun aleykum ben dervişane :)

Eyvàh!

Well-known member
aleykum selam dervisane taniyin bakalim

hos geldiniz diyelim mi ::) eski uye ama yeni uyeymissiniz gibi ;D

hos geldiniz :angel:

T

Tarihci19

Misafir
Aleykümselam Abdurrahman abi hoşgeldin, İnşallah hizmetlerine burda devam edeceğin umidini taşıyorum, Kim olduğumu söylememe luzum yok galiba ;)

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Tarihci ' Alıntı:
kardeşim sen paranoya yapıyorsun, ortada bi olay yok bi kere, hem ben neyi çarpıtarak ne kazanacağım, İŞte bi turlu anlayamadığın şey şu: harfiyen birebir yazılması konusundaki hassasiyeti hak eden tek kitab Kur an dır, Risalede tefsirdir Kur an a gösterilmesi gereken o denli yuksek hassasiyeti tefsirde olsa başka bi kitaba göstermek yanlış..işte Kur an la alakası bu.. İŞte senin gibi davrananlar yuzunden insanlar bize siz Risaleye Kur an dan daha fazla önem veriyorsunuz diyor. ben bunu engellemeye calışıyorum(ben de nur talebesiyim)

Evvela Tahiri kardeşimizin sölemlerine katiyen katılmakla beraber ve Risale-i Nurun her bir harfinin dahi ehemmiyetine önem veriyoruz. Çünkü türkcede gerek noktalama işaretleri gerekse harflerin yeri ile cumle ve kelimelerin anlamları değişebilmekde. Mesela Risale-i Nurda cok yerde gecen sukut ve süküt kelimeleri iki farklı manadadır biri düşmek biride susmak manasındadır. Bazı şeyleri mukeddesatlarla mukayese etmek bilmeden cinayet işlemeye neden olabilir...

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
ve aleykumselam

Güyâ şu güneş bizlerle konuşuyor. Der: "Ey kardeşlerimiz! Tevahhuşla sıkılmayınız. Ehlen sehlen, merhaba, hoş teşrif ettiniz. Menzil sizin; ben bir mumdâr-ı şehnâz.

"Ben de sizin gibiyim; fakat sâfî, isyansız, mutî bir hizmetkârım. O Zât-ı Ehad-i Samed ki, mahz-ı rahmetiyle hizmetinize beni musahhar-ı pürnur etmiş. Benden hararet, ziyâ; sizden namaz ve niyaz."

Yahu, bakın kamere. Yıldızlarla denizler, herbiri de kendine mahsus birer lisânla, "Ehlen sehlen, merhaba," derler. "Hoş geldiniz, bizi tanımaz mısınız?" ( Sözler | Lemeât )

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
ve aleykumselam

Güyâ şu güneş bizlerle konuşuyor. Der: "Ey kardeşlerimiz! Tevahhuşla sıkılmayınız. Ehlen sehlen, merhaba, hoş teşrif ettiniz. Menzil sizin; ben bir mumdâr-ı şehnâz.

"Ben de sizin gibiyim; fakat sâfî, isyansız, mutî bir hizmetkârım. O Zât-ı Ehad-i Samed ki, mahz-ı rahmetiyle hizmetinize beni musahhar-ı pürnur etmiş. Benden hararet, ziyâ; sizden namaz ve niyaz."

Yahu, bakın kamere. Yıldızlarla denizler, herbiri de kendine mahsus birer lisânla, "Ehlen sehlen, merhaba," derler. "Hoş geldiniz, bizi tanımaz mısınız?" ( Sözler | Lemeât )

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
ve aleykumselam

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
ve aleykumselam

T

Tarihci19

Misafir
Hassasiyetinde bir sırati müstakimi vardır Müslüman ifrat ve tefrite gitmemelidir, nedense bu uyarım yanlış algılandı..!

Sanki biz risalenin her harfine önem vermiyoruz!

Sanki biz risale yanlış yazılsın diyoruz!

Sanki biz kelimler eş anlamlılarıyla değiştirilsin diyoruz!

Sanki biz risaleye hassasiyet gösterilmesin diyoruz!

Sanki biz risale karşıtıyız!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...