Eş Seçim Kriterleriniz?

Tarihci

Marmara Tarih
hııı yani efendimiz, Hz.Fatıma ya kızım sen Ali nin cariyesi sin derken, kadınların bu hassasiyetlerini bilmiyor muş?? bunu göze almadan veya göze alma gereği duymadan söylemiş.... veya biz bu gun kadına desek kocanın cariyesi olacaksın cariyesisin.. kimbilir kalkar neler der...

ebrar172

Well-known member
o hz Fatıma yaşarken cennetle müjdelenmiş bir hanım...bu kıyas olurmu
onun takva sı ihlası bugün yaşayan hangi hanımda mevcut...yani onun gibi olmasını beklerseniz şimdikilerin beklemekten sıkılabilirsiniz...iyisimi kolay yolu seçin.:)

Tarihci

Marmara Tarih
herşey o dönemle ve efendimizle kıyas edilir.. zaten bu dönemdeki kadınların Hz.Fatıma gibi olmadıklarını gayet iyi biliyorum.. uslub önemli evet ve en güzel uslub efendimizin uslubu değil mi? o cariyesisin demekle hata etmediğine göre?? demekki o lafz yerinde bi lafz.. ama işte şimdi de örneğini yaşadığımız gibi o lafı, kabullenemiyoruz kaldıramıyoruz..

huve

Well-known member
böyle anlaşılacağını tahmin ettim maalesef
tabii ki kendimize göre yeni yeni icatlar çıkaralım demek istemedimm..
Sadece dediğin gibi şimdi rahatlıktan dolayı maalesef kaldıramıyor insanlar,
ya da birtakım şeyler yanlış anlaşılıyor her neyse..
onlara göre gard alınmalı demek istemiştim..

ebrar172

Well-known member
bak ya tabi öyle olsa ne güzel ama diil..bizde çıkar yolunu söylüyoruz mübarek..anlaşıldı Tarihci sizide görürürüz ilerde hele bi evlenin..:D

Tarihci

Marmara Tarih
benim neyimi göreceksiniz yahu.. cariye olmayı kabullenemeyn ben değilim ki :) ama siz de karşıya vurmayı bilmiyorsunuz, o hadisin devamı var :D

Tarihci

Marmara Tarih
isterim tabi ama başka bi hadis söleyerekte hayra girebilirm.. neden bunun devamını söleyim.. bana bu gece ve yarın sabah şahsen dua ederseniz sölerim :)

huve

Well-known member
isterim tabi ama başka bi hadis söleyerekte hayra girebilirm.. neden bunun devamını söleyim.. bana bu gece ve yarın sabah şahsen dua ederseniz sölerim :)

ama şimdi ihtiyaca binaen söylenir değil mi ?
şimdi de ihtiyaç o hadis,
bilmiyoruzya hani :)
dua ederiz inşaallah, bu gece ve yarın sabah neden, sadece bir kere makbul değil midir efend,m :)

Yeltegiyan

Elfidam
:D:D:D mübarekler ısrar edip durmuşunuz o hadisi bulmaya ne buraya yazdığınızın çeyreğini googleye yazsanız çıkardı zaten.
neyse Tarihçi karlı çıkmış:)

mahsus yapıyo bu erkek milleti kanmayın boşuna yoruyorlar ,nisa taifesi de çırpınıp durur ikna edicem kanıtlıcam diye:p ah şu ayetler hadisler de olmasa napcak millet....

biz ibadeti zorla da olsa yapıyoruz da siz de biraz Efendimizin eşleriyle münasebetlerini inceleyin???

Tarihci

Marmara Tarih
vay vay vayy, o zaman efendimizin eşlerinin "bizim de evimizde haftada bir çorba pişsin, bizimde dışarıya çıkarken giyecek bi kat daha elsibemiz olsun" isteklerine karşın efendimizin takındığı tavrı, hatırlatayım.. ve Allah bunun üzerine onlardan istediğini boşama izni vermişti... ahh ahh bu gunkiler ise kat araba istiyor...