eh gulserbeti iste onlarda arastiriyorlarya akillari sira Allah varmi Allah c.c varsa nerde nasil gorebilirim diye bize niye gorunmuyor ustun akillari sayesinde arastirarak bazi hadisleri cekiskili bulup uyani alip uymayani bu bana uymadi ya buda araplarin uydurmasidir kesin diyerek kolaylarina geldigi gibi anlamakne yani Ateist olan birisi sizce Islami secemez mi ?
Halbuki insanin tabiati sorgulamayi arastirmayi gerektirir...
saygilar
bir atesit arkadasimiz daha var ki cocuklugu gencligi ateist ailede icinde gecmis bir toplanti esnasinda oda geldi baselden zil calinca kapi girisinde beni gormus ve demis bu Demet in bununla ne isi olurki daha sonra sohbet ettikce benden ozur diledi zan eyledim kusura bakma diye neden dedim sizin gibilerin bir cogu ile sohbet ettim hepsi yobazlardi ben ateisttim dedigimde odayi terk ederlerdi ama siz yapmadiniz benimle konustunuz
biraz daha derinlesti konusmamiz sonra dediki eger birisi size ateisstim derse sakin inanmayin bende dahil
sasirdim nasil yani dedim dediki ben o buyuk depremde turkiye de istanbul da ailemle idim ki o geceye kadar ne kadar peygamber varsa ne kadar kitap varsa Allah da dahil (hasa )hepsine kufur ettim deyince benim yuregim burkuldu sanki birisi kaynar suyu doktu
sanalda ateistlerin yazdiklarini okuyorum ama canlisindan boyle bir seyi duymak acikcasi yuregimi sizlatti ama o hala anlatiyor benim icimde neler yasadigimin farkinda olmadan ve diyorduki iste o buyuk deprem gecesi yatagimdan firladigim gibi kapi esigine dayanip inanmadigim Allah a Allah im bana yardim et diye yalvariyordum o geceden sonra inaniyorum ama dinim yok ne muslumanim nede baska dindenim o an dilimden o zaman size bir deprem daha lazim sanirim dedim guldu ve dediki
ama bir din secsem diyelim muslumanligi sectim ben o dinin bana emrettigi seyleri yapmadiktan sora musluman olsam neye yarar
eh sen bir secte gerisi gelir be kardesimmm onca kufrden sonra tovbe eden gerisini haydi haydi getirir degilmi lcivert ?