yeni gelenler hos geldiniz

hadema

New member
Selamun Aleyküm,
Ben bu forma yeni üye oldum. Daha ne yapacağımı nasıl münazaraya katılacağımı bilmiyorum. Fazla kimse yokmu bu forumda?
Bu arada o yumurtalarla olan koltuğa oturmaya hiç niyetim yok.

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
h.sarar ' Alıntı:
Selamun Aleyküm,
Ben bu forma yeni üye oldum. Daha ne yapacağımı nasıl münazaraya katılacağımı bilmiyorum. Fazla kimse yokmu bu forumda?
Bu arada o yumurtalarla olan koltuğa oturmaya hiç niyetim yok.

ve aleykumselam

Güzel konularla başlıyabilirsiniz :)

Koltuğa ise sizin oturmanıza gerek yok bizi sizin yerinize oturacak birini bulduk bile :p

Berzah_

Yeni Üye
S.A hayırlı cumalar bugün aranıza katıldım ve ustadımızla ilgili herşeyi öğrenmek istıyorum inşallah bana yardımcı olursunuz ...selametle Allah (c.c) razı olsun...Selametle..

Kübra_melda

Yeni Üye
Erkekler Islamda nasil giyinir ?

Selamin aleyküm
benim bir sorum var
erkekler islamda nasil giyinmeli ve yasak olan sey var mi yane erkekler
diyelimbi adletle disariya cikabilir mi ??? lütven cevaplayin ???
lütven olursa hadislerle

waaleyküm selam
kübra

Merih

Well-known member
İpek ve türevleri erkeğe haram kılınmıştır. Onun dışında karşı cinsin nefsini zorlamıyacak ve ahlaki değerleri zorlamamak koşulu ile istenildiği gibi giyinilebilir diye düşünüyorum

Selam ve Dua ile...

hulusi

Well-known member
Erkekler için Tesettür

Kur’an’da hem kadının hem de erkeğin örtünmeleri (çıplak durmamaları) birçok kez tekrarlanmışsa da, kadınlar için olan tesettürden farklı olarak, erkeklerde tam olarak nerelerin örtüneceğine dair bilgi verilmemiştir. Erkeklerin örtmesi gerekilen yerlere dair bilgiler, Kur’an ile birlikte İslam hukukunun temel kaynağı olan sünnette yer almaktadır.

İslam dinine göre erkeklerin avret yerlerini örtmeleri gerekir. Erkeklerin örtmesi emredilen bölge göbekten diz kapağının altına kadarki bölgedir. Nitekim Ebu Said el-Hudrî şöyle bir hadisi nakletmiştir:

“Erkeğin avreti göbeği ile diz kapağı arasıdır”

Bunun dışında Darekutnî tarafından nakledin bir hadiste diz kapaklarının örtülmesine değinilmiştir:

“Diz kapakları avret yerlerindendir.

Bu gibi kaynaklardan hareketle Hanefîler diz kapaklarını avretten sayarken, Şafiîler ve Malikîler avretten saymaz.

Acizane bildigim yaşam şartlarının ananelerin ve divane kardeşimizinde dedigi gibi takva ve edeplerinde üzerinde çok farklı pencereler açılıp degerlendirilmesi gerekiliyor dua ile

narin45

Yeni Üye
Ynt: yeni gelenler hos geldiniz

selamün aleyküm hrekese hayırlı akşamlar ben bu foruma yeni üye oldum inşaallah çok istifade ederim.

Sergerdan

Well-known member
Ynt: yeni gelenler hos geldiniz

sehide ' Alıntı:
s.a.ben bu foruma yeni üye oldum inş en iyi şekilde istifade ederim.
Hoşgeldiniz sehide kardeş,inş saidnur hanemizi şenlendirir,baki dostluklar dahi tadarsınız.Az ya da çok sizin katkılarınızla hep beraber istifade edelim ins.