küçükken neler yaptınız:)

alı aydemır kardesım benımde senın kıne benzer bı anım olmustu

guneşli guzel bır gundu,anneannem(hacı annem ) gıldeydım ,
hacı annem hava guzel dıye komsu teyzelerle pıknıge gıtmıslerdı
pıknık yerı evımızın yanıjndakı tren yolun karsı tarafında bahcelık bır yesıllıklı bır alandı
semaverde lımonlu cay falan,,,
ben mahallwedekı arkadaslardan bırıyle tartıstım onu kovalamaya basladım yakalasam oldurecem :) cocuk kostu bayanların yanına bende uzaktaydım aramızda 20 metre vardı tren yolunda bekledım yuksek bı yerdı
elıme bır tas aldım ve dedım kı ben bunun kafasını burdan kırarım
çocuk bayanların yanındaydı nerredeyse
tası bır fırlattım
allah!!
cok kotu bırsey oldu tas bula bula hacı annemın kafasına denk geldı
:(
ben hemen kactım hem uzuldum hem agladım
aksama kadar eve gıtmemıstım
ama hacı annem herzamankı gıbı benı opup kokladı
onu cok sevıyorum canım annem

Elif_Gibi

Well-known member
4~5 yaşındaydım annemim babanesi (ki kendileri 100 yaşını gördü)
her zamanki gibi huşu ile namazını kılıyordu..

o vakitler bana alınmış plastik bir bağlama vardı onunla oynuyordum..
neden? ne için? ne sebeble? nasıl bir ruh hali ile? bilemiyorum..

kadıncağız teşehhüdde iken sessizce arkasına geçip..

bağlamayı kafasında kırdım.. elimde sadece sapının kaldığını ve

"allah" diyerek ilaveten secdeye gittiğini hatırlıyorum..

allah nur içinde yatırsın rahmetli bir kelime bile dememişti,
günlerce başında şişlik olduğu halde..

şimdi hayal ediyorumda namaz kılarken o maneviyatla duaları okurken,
böyle bir darbe..

çok kötü..

eskiler ne kadar sabırlıymış ya :) ben olsam...:022:

bende teyzm namaz kılarken rukuya gittiğinde üstüne atlardım uzun eşek hesabı çok zevkli oluodu :D

VUSLAT

Well-known member
yahu arkadaşlar bende çok yaramazdım...
yani var ya, sinek yakalıyoduk bide arı ikisini
bir araya getirip ne yapacaklarını izliyorduk...:005:
arkadaşlarla ses çıkartan bişeyler bulup, bağıra bağıra '' çetin dede çetin baba ol kahraman Türk milleti '' bunu söylerken
birde elimizdekilere vuruyorduk ahh ne günlerdi...:015:
mahalleden tabi büyükler kızıyordu gürültümüze...
bazen birilerinin kapısını çalıp kaçıyorduk...
bazen sokaktan geçen birisine, bayansa arkadan'' teyze teyze'' diye bağırıyorduk, o dönünce başka yere bakıp orada sanki teyzemizi çağırıyor gibi yapıyorduk, sonrada kıs kıs gülüyorduk...
ha birde telefon işletiyorduk, telefonu açan kişiye
''biz belediyeden arıyoruz dışarı çöp koymuşsunuz
ortalık pis pis çöpünüz kokuyor
lütfen o çöpü evinize geri alın diye'' bazıları inanıyordu
savunmaya geçiyordu, bazılarıda '' ya sen manyakmısın ne çöpü
deyip kızıyordu'' bizde kahkalarla gülerek
telefonu yüzüne kapatıyorduk...:015:
ahh çocukluğum ahh
namaz kılarken bazen aklıma geliyorda...
ben orta okula giderken, namaz kılmasını
din kültür öğretmenimiz öğretmişti bende o günden sonra namaz kılmaya başlamıştım...yazın yatsı namazı geç okunuyor diye
hemen yatardım ben ezanı duymadım diye vakiti geçirirdim...
şimdi düşünüyorum ve gülüyorum kendi kendime...:038:

küçük_dünyam

Active member
fazla büyük olmadığım için bundan yıllar evvel diye başlıyamıyorum ... :D

ilk namaz kılmayı öğreniyoruz ablamla beraber,Allah razı olsun bi komşu abla var onun yanındayız.Bir yanında ablam bir yanında ben namaz kılıyoz ama sözde tabi sayemde ortada namaz falan kalmıyodu.Asıl problem şu fazla sureleri bilmiyorum o zaman abla da çok yavaş kılıyo namazı (bakarayı okuyo sanki mübarek :D )ben de aynı sureyi oku oku sıkılıyodum.En sonunda secdeye bi varıyodum namazın sonuna kadar ciddi olan ablam gülme krizinde çünkü secdeye varırken ellerimi pat diye vurup ayaklarımı kaldırıyodum ,naparsın küçüklük işte :D

küçük_dünyam

Active member
alı aydemır kardesım benımde senın kıne benzer bı anım olmustu

guneşli guzel bır gundu,anneannem(hacı annem ) gıldeydım ,
hacı annem hava guzel dıye komsu teyzelerle pıknıge gıtmıslerdı
pıknık yerı evımızın yanıjndakı tren yolun karsı tarafında bahcelık bır yesıllıklı bır alandı
semaverde lımonlu cay falan,,,
ben mahallwedekı arkadaslardan bırıyle tartıstım onu kovalamaya basladım yakalasam oldurecem :) cocuk kostu bayanların yanına bende uzaktaydım aramızda 20 metre vardı tren yolunda bekledım yuksek bı yerdı
elıme bır tas aldım ve dedım kı ben bunun kafasını burdan kırarım
çocuk bayanların yanındaydı nerredeyse
tası bır fırlattım
allah!!
cok kotu bırsey oldu tas bula bula hacı annemın kafasına denk geldı
:(
ben hemen kactım hem uzuldum hem agladım
aksama kadar eve gıtmemıstım
ama hacı annem herzamankı gıbı benı opup kokladı
onu cok sevıyorum canım annem

ben olsam o taşı saklar elbet sana geri iade ederdim en güzel şekilde tabiiii :011::U:

GECEYOLCUSU

Active member
yahu arkadaşlar bende çok yaramazdım...
yani var ya, sinek yakalıyoduk bide arı ikisini
bir araya getirip ne yapacaklarını izliyorduk...:005:
arkadaşlarla ses çıkartan bişeyler bulup, bağıra bağıra '' çetin dede çetin baba ol kahraman Türk milleti '' bunu söylerken
birde elimizdekilere vuruyorduk ahh ne günlerdi...:015:
mahalleden tabi büyükler kızıyordu gürültümüze...
bazen birilerinin kapısını çalıp kaçıyorduk...
bazen sokaktan geçen birisine, bayansa arkadan'' teyze teyze'' diye bağırıyorduk, o dönünce başka yere bakıp orada sanki teyzemizi çağırıyor gibi yapıyorduk, sonrada kıs kıs gülüyorduk...
ha birde telefon işletiyorduk, telefonu açan kişiye
''biz belediyeden arıyoruz dışarı çöp koymuşsunuz
ortalık pis pis çöpünüz kokuyor
lütfen o çöpü evinize geri alın diye'' bazıları inanıyordu
savunmaya geçiyordu, bazılarıda '' ya sen manyakmısın ne çöpü
deyip kızıyordu'' bizde kahkalarla gülerek
telefonu yüzüne kapatıyorduk...:015:
ahh çocukluğum ahh
namaz kılarken bazen aklıma geliyorda...
ben orta okula giderken, namaz kılmasını
din kültür öğretmenimiz öğretmişti bende o günden sonra namaz kılmaya başlamıştım...yazın yatsı namazı geç okunuyor diye
hemen yatardım ben ezanı duymadım diye vakiti geçirirdim...
şimdi düşünüyorum ve gülüyorum kendi kendime...:038:
sizde çok şımarımışsınız yahu:))

GECEYOLCUSU

Active member
fazla büyük olmadığım için bundan yıllar evvel diye başlıyamıyorum ... :D

ilk namaz kılmayı öğreniyoruz ablamla beraber,Allah razı olsun bi komşu abla var onun yanındayız.Bir yanında ablam bir yanında ben namaz kılıyoz ama sözde tabi sayemde ortada namaz falan kalmıyodu.Asıl problem şu fazla sureleri bilmiyorum o zaman abla da çok yavaş kılıyo namazı (bakarayı okuyo sanki mübarek :D )ben de aynı sureyi oku oku sıkılıyodum.En sonunda secdeye bi varıyodum namazın sonuna kadar ciddi olan ablam gülme krizinde çünkü secdeye varırken ellerimi pat diye vurup ayaklarımı kaldırıyodum ,naparsın küçüklük işte :D
yorumsuz:))

VUSLAT

Well-known member
sizde çok şımarımışsınız yahu:))
sorma GeceYolcusu, biz küçükken fazla oyuncağımız yoktu:p
bizde öyle şeyleri kendimize oyun edinirdik...ama çok keyif alırdık hayatımızdan...
şimdi ki çocuklara bakıyorumda...:mad:
o kadar çeşit oyuncakları var hâlâ keyifsizler, bir türlü kendilerini mutlu edecek oyunu bulamıyorlar...:dft005:

bi keresınde amcaoğluyla yaz tatılınde köyde canımız baya sıkılmıştı
o zamanlar baya kucuktuk
dedım ona bıraz uzaklasalım bırbırımızden ve bırbırımıze taş atalım bakalım kim daha nişancı :)
bi beş dakıka falan bırbırımıze taş attık,,,
oyunumuzda buyuk tas atmak yoktu : buyuk taş hem hedefe kolay varır hemde kafayı ıyı yarar:)
bı ara baktım buyuk bır taş havada dolanarak gelıyor
sağa çekıldım taş soldan kavis alarak sağa gelip DANK kafama hemen kafam kanamaya basladı
baktım amcaoğlu korkudan kacmaya basladı fakat ters ıstıkamette kosuyor koy dısına onu kosarken gorunce bende kovalamak hıssı uyandı kovalamaya basladım 2 kılometre falan kovaladım komsu koye vardık :)
koy gırısınde ağaçlıklı bır yerde teyzeler oturmuslar cay ıcıyorlar hemen amcaoglu yaslı teyzelere sıgındı tabı :)
onlardan nasıhat dınleyıp cayımızı boregımızı afıyetle yıyıp oradan beraber kolkola ayrıldık :)

memluk

Hatim Sorumlusu
çocukluk bole bişey yapıaln şeyi hemen unutup tekrar eskisi gibi oluyoruz ama büyüdükçe !!!....... medreseli kardeş hoş bir anıymış paylaşımınız için teşekkürler

nimet06

Well-known member
:011: gülmekten gözlerimden yaş geldi.o derece .bende kendime yaramaz derdim.
medreseli kardeş sabah sabah güldürdünüz.ALLAH(CC) da sizi güldürsün.huzurlu,mutlu,uzun ömürler versin.Cennetine kabul etsin.
namaz kılarken sırta binme,kucağa oturma,seccadeye uzanma olaylarını şu anda kızım sayesinde yaşıyorum.nasıl zor tutuyorum kendimi.ben de komik değil de hareketli şeyler var.mesela 2 kez trafik kazası geçirdim.birinde kardeşimi kurtarayım derken tır altında kaldım.birinde ekmekten dönerken minibüsün altında.15 gün yürüyemedim.bir defasında bahçede komşu ekmek yapıyordu.ben de ateşin yanına gittim.elimde bir çubuk onun üzerine naylon parçası sarmışım.aynen ateşe tuttum.geri çetim.tabiki naylonun eriyip te sağ elime akması bir oldu.tabiki bir çığlık kıyamet.hala izi var.bir keresinde de erkek kardeşimle filmde gördüğümüz bir vurulma sahnesini canladırdık.bir kırık bıçak sapı alıp yaralanmış gibi yapmıştık.ben yerde yatarken annemin dehşet içinde bize bakışını unutmuyorum. :002:çocukluk işte.ama en çok köyde kaldığımız 1 yıl içinde anneannemin bize yokluk içinde ekmeğin üzerine şeker veya şalça sürüp verirdi.onu çokkk özledim.ALLAH uzun ömürler versin.:)

SeZeRCooL

New member
1-kapının ziline küldan sıkıştırıp kaçardık..dklarca zil öterdi..
2-sinekleri tek tek yakalar ince ipi boğazlarına düğüm düğüm yapar onları kolye yapardık..
3-salyangoz,kedi,karınca,çekirge vs gibi deneklerle ameliyat nasıl yapılır öğrenmeye çalışırdık:p
4-karbonat ,soda,kola,tuz ruhu vs... gibi şeyleri bi şurup şişesine koyar ,kapattıktan sonra çalkalar kaçardık..sonuç...gümmmmm...
5-harçlıklarımızı toplardık,onları bi kesenin içine koyar onu toprağa gömerdik.(birincisinde parayı bulduk,ikincisinde bulamadığımız için bundan vazgeçtik..:)
not.:;bütün bunları kuzenimle yapardık...:)

Garib

Well-known member
ben kucuken yaramas deildim yha dısarı cıkmazdm zate,millet beni dovuodu yha ablamla abim hep doverdi ezildim hep :dft001:bisi yptıklarında ustume atıolardı bana kısmaslar die solersen kuseriz diince bisi demiodum :036:
ustumusde medrese vardı orda enes abim vrdı onu cok severdim uyanır uyanmas yanına kosardım ne istesem ypardı o kuran okurdu ben disine yatardım cok cok ii bi abmdi allah rahmet etsin :036: o gidecek die odum kopardı,annem demisti abini evlendirelim burda kalsın diince medresede abla bakıodum ciddi gosume bi abla kestirdim cocukluk iste enes abiye anlatıp duruom iste abla cok ii cok güsel,abi hic bisi demio ,dua ediodum ciddi enes abim mumine ablamla evlensin die evlendiii :021:ama iki side rahmetli oldu ahirette gruscez ins:036:
kimse bana yemek yediremesmis enes abim yedirirmis :021:
bi kez annem anlttı enes abim bi yere gitmis aksama kadr yemek yememism inatım yni :U:
medresede bi kes dedmler nms kılarken sarıklarını bglamısım bi kalktılar hpsinin bası acıldı :U:
o cok komikti dedem kısdı ama bidaa ypma die
onlar nams kılarken sırtlarına cıkardım scdede yha kaydırak gibi oluodu :U:
cocukken deilde bu ramazanda cok komik bisi yptım
tavuklu plav ypmıs annem komsuya gotur die iftara az var bi telas kostum onume bakmadım medreseden abi iniomus ustune hopp butun pilv dokuldu :011:

:011: gülmekten gözlerimden yaş geldi.o derece .bende kendime yaramaz derdim.
medreseli kardeş sabah sabah güldürdünüz.ALLAH(CC) da sizi güldürsün.huzurlu,mutlu,uzun ömürler versin.Cennetine kabul etsin.
namaz kılarken sırta binme,kucağa oturma,seccadeye uzanma olaylarını şu anda kızım sayesinde yaşıyorum.nasıl zor tutuyorum kendimi.ben de komik değil de hareketli şeyler var.mesela 2 kez trafik kazası geçirdim.birinde kardeşimi kurtarayım derken tır altında kaldım.birinde ekmekten dönerken minibüsün altında.15 gün yürüyemedim.bir defasında bahçede komşu ekmek yapıyordu.ben de ateşin yanına gittim.elimde bir çubuk onun üzerine naylon parçası sarmışım.aynen ateşe tuttum.geri çetim.tabiki naylonun eriyip te sağ elime akması bir oldu.tabiki bir çığlık kıyamet.hala izi var.bir keresinde de erkek kardeşimle filmde gördüğümüz bir vurulma sahnesini canladırdık.bir kırık bıçak sapı alıp yaralanmış gibi yapmıştık.ben yerde yatarken annemin dehşet içinde bize bakışını unutmuyorum. :002:çocukluk işte.ama en çok köyde kaldığımız 1 yıl içinde anneannemin bize yokluk içinde ekmeğin üzerine şeker veya şalça sürüp verirdi.onu çokkk özledim.ALLAH uzun ömürler versin.:)

valla allah kurtarmış...
sızde az degılmışsınız dıyecem pek yaramaz degılmışsınız galıba kardes...
cenab-ı hak omrun hayırlısını verırı ınsana
bol hayrırlı vede sıhhatlı omurler vermesı dılegıyle

Bu alana bir cevap yazın...