küçükken neler yaptınız:)

nuriye

Well-known member
bende cocukken komsularin cocuklarini toplar evde yemek yedirirdim. annem herdefasinda kizardi ama ne fayda annem evden cikinca komsu cocuklarini eve doldururdum.en az yedi sekiz cocuk olurdu evin halini siz düsünün:002:

kardeşler bu anlattıgım olay daha okula baslamadan 5 yaşındayken oldu

müstakil bahçesi geniş bir evimiz vardı ilçede , o sıralar taaa uzak diyarlardan amcam gelmişti çok sevinmiştim amcam 18 yaşındaydı o zaman bende 5

amcam gelince baya sevinmiştik ,gündüz vakti gelmişti,babam işteydi
bıraz sohbetten sonra annem yemek yapayım dedı ve mutfaga dolma sarmaya gıttı

bende amcama dedım amca bızım bahçeye çıkalım çok güzel cicivlerimiz var ufak ufak çok tatlılar dedim
bahçeye çıktık
--nerde (dıye sordu)
--bende kilerde dedım ( bahçemizin köşesinde büyük bir kiler vardı aynı zamanda tandırlıktı)
kilere gırdık
kılere gırmemızle benım cıkmam bir oldu , hemen cıktım amcam anlamadı daha ne oldu,ben hemen kapıyı kilitledim :)

amcam hadi aç canım ,hadi lütfen aç aç hadi ama vb yakınırken
ben eve gittim :)
annem amcan nerde dıye sordu
bende dısarı cıktı dedım
bekle anam bekle :)
4 saat geçti neredeyse
bende odada oturmuştum :) guluyordum o amcamı da cok sevıyordum
bır baktım amcam geldı üstü başı toz duman içinde kirlenmiş , bana ufaktan bir tokat attı kendısıde güldü benı cok sevıyordu yanagımdan optu

annem bu hal nedır ne oldu sana dedı amcama

amcam olayı anlattı
annem nasıl cıktın ordan dedı
---havalandırmadan :) ( normalde tandırlıkların tavanında bırazcık genıs bır delık yapılır )
megersem ordan cıkmıs ustelık ordan cıkmak ıcın ,tavana yetişmek için kanepe soba vb birsuru esyayı ustuste koyup oyle cıkabılmıiş :)

Aks_i_NuR

Well-known member
:D:D..Vallahi çocukluk başka..

Ben de küçüklüğümde olan bi olayı anlatıyım..Küçükken benim bisikletim yoktu kuzenimin bisikleti vardı bi gün o dışarda sürüyor bende annemden kaçıyorum (her zamanki gibi:)) onu gördüm filmlerde olur ya bi kol atarlar düşer aynı öyle yapmıştım:) sonra bisileti alıp kaçtım annemlerin arkamdan bağırdığını duyabiliyodum..:)
Ben arka mahallede turlarken çok aksi bi yokuşa geldim yokuşun sonunda da yol kıvrımı var tabii Ayşe teyzenin duvarı da var..:)..Ben tabii bisiklete binmenin verdiği bi havayla göğe bakarak giderken direksiyonu çevirdim meğersem direksiyon tekerden ayrı hareket eder olmuş civatası gevşemiş ben bunu farkettiğimde (Allah Rahmet eylesin)Ayşe teyzenin duvarına yapışmıştım..:)Annemler çığlığımı duymuşlar tabii yanıma gelmişlerdi paparadan kurtulmuştum ama daha büyük acılar içersindeydim ...:D:D:D

Tövbekar1

Well-known member
ayda bir istanbula giderdi babam mal almaya... yalvarırdım benide götür diye... ne yapsın beni istanbulda ayak bağı... bana her seferinde derdiki sabaha kadar uyumassan götürürüm senide ... sabaha kadar kaç kere yıkardım yüzümü uyanık kalayım diye bilemiyorum... ama her seferinde uyur kalırmışım... gelincede tabi oğlum uyumasaydın derdi... sanırım şimdilerdeki uyku bozukluğumun sebebi o günler... ah babam ahh :) Allah uzun ömürler versin...

zerrat

Well-known member
Dedemiz rahmetli olmuştu....bazen secdeye oturur gelmesi için uzun uzun dua ederdim.Sonra da hemen dedemizin evinin camına koşardım büyük bir merak ve heyecanla acaba geldi mi diye bakardım.

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr
Ben de çocukken düşündüğüm şu an aklımda kalan iki şeyi paylaşmak isterim. Birincisi; İnsanların saçlarının evlendikten sonra beyazlayacığına inanırdım. haklıymışım biraz galiba
icon7.gif
Bir de Oscar ödüllerini sıkça duyardım hep sorardım kendime neden bu oscar ödülleri " Cüneyt Arkın'ın filmine verilmez de saçma yabancı filmelerine verilir diye
icon7.gif

Merih

Well-known member
Annem bahçemize yazları yün sererdi birgün dedi git bir bak bakalım yünlere başına bişi gelmesin çocukluk işte gittim baktım yünlerine üstüne kedi yatmış kediyi kuyruğundan kavradığım gibi başladım sallamaya bir fırlattım karşıkı apartmanın 2. katındaki balkona düştü hayvanın uçarkenki çıkarttığı miyavımsı garip ses hala kulaklarımdadır çocukluk işte :)

zeyhak_

Well-known member
küçükken ben:023:çok yaramazmışım ben ye anlatıyorlar da yani hatırlıyorum birazda olsa öyleydim :Y:haylazlıklar peşindeydim kedileri çok sevdiğim için birgün kediyi böyle kapadım bir yere sonra onu besledim o da bana alıştı sonra onun yavruları yavrularının yavruları onlarında yavruları habire çoğalıyordu üstelik yetmiyor gibi dışardan gelenlerde onlara dahil oluyordu vel hasıl şimdi erkek kedim var :D babam ona izin verdi diğerleri yok artık:002:

anarkh

Well-known member
küçük altın renginde 500 liralıklar vardı. babam sabah çıkarken vermişti. ben de sakız almanın hayaliyle kahvaltı sofrasına oturmuş, para elimde oynuyordum. bi ara parayı ağzıma aldım. annem çok kızdı. oynama çabuk çıkar dedi. ben de çıkardım ama sonra yine bi attım ağzıma...... gidiş o gidiş.. o kadar küçüktüm ki yemek borusu olayını o anda çözmüştüm... evet içimizde bi boru vardı ve yiyecekler o borudan aşağı gidiyordu... yemek borumdan para geçerken bana öğrettiği bu olmuştu :D tıkır tıkır tıkır... evet sesini bile duydum. neyseki bi iki güne kalmaz çıktı. rahatladım

akna

Well-known member
çok hoş gerçekten neler yapmış millet
içim rahatladı bi ben değilmişim küçükken etrafına zarar veren :D
bizim maceralarımız genelde abimle olurdu
bigün köyden koca bir bidon süt gelmişti
annem mutfaktayken koridordaki bidonu sürükleye sürükleye abimle tuvalete dökmüştük
tabii yediğimiz fırçadan hiç bahsetmeyeyim

kibritle oynamayı da çok severdik
evimiz 2 katlıydı o zaman
annem aşağıdayken
yukarıdaki bütün yastıkları balkona toplayıp ateşe vermiştik

birde saç yanarmı diye çok merak ederdim o zamanlar
kuzenimin upuzun saçalrı vardı
arkadan yaklaşıp deneyeyim dedim
kibriti bi yaktım
iğrenç bir kokunun yayılmasıyla kuzenimin çığlık atması bir oldu
meğer hemen tutuşurmuş saç ne bileyim ben :D

7 yaşlarındayken camiye Kuran kursuna giderdik
abdestimiz bozuldukça aşağı şadırvana inmeye üşenir
hoca görmeden duvarda teyemmüm ederdik cümleten :D
çocukluk işte
çok hoş günlerdi

Turab3

Well-known member
Hey maşallah!:045:Yurdum insanın çocukluğuna...Bu çocuklukların oluşturduğu nesil beni

ürkütmeye başladı açıkçası:Y::U:

Bizim de var bi sürü haylazlık yaramzlık hangi birini anlatsam ki yedi kardeş olur da haylazlık olmaz mı:K:

Fatih te geçti çocukluğum orda bizim çete yani kardeşler ve mahallenin en değerli ve

en muhterem ağır abileriyle toplaşır karagümrüğe gider ordaki mahallemize sataşanları

bir güzel döverdik:005::005: fatihe gelişimizi hiç unutmam sanki zaferden gelir gibiydik:g::g:

birdaha hiçbiri gelip de sokaktaki küçüklere karışamazdı:008:eyvallah!...

en yaptığım ve en tehlikeli anım ise ki fazlaca:005: arkadaşımın babasının avcı tüfeğini araştırmak oldu.

Daha dört yaşındayız ve arkadaşım yedi yaşında tabi...

Babasının özel avcı malzemelerinin olduğu çantanın olduğu odaya götürdü beni...

Açtık çantayı güzelce...o zaman anlamadığım şimdi ise fişek olarak bildiğim mermileri

yere dizmiştik.Sonra barut mu nedir öyle bir kutu vardı onu da açtık yere boşalttık.

Allahtan yakmadık ama o zamanlar hep kovboy filmleri vardı ondan yola çıkarak ki en

çok redkiti izlerdik o aralar...ordaki dalton kardeşler gibi dinamit sandığımız o şeyleri

yere saçmıştık...İşin kötüsü kibrit arıyorduk ama sanırsam annesi saklamıştı:g::g:

Çok acayip azar işittik ama akşam:005:ve diğer tehlikeli yaramzlığım çok büyük bir

caddeden babamın yanına gideceğim diye çok işlek bir caddeyi 5 yaşında geçip evden

uzaklaşmamdı ama kaybolmadım:M:babamı da bulmuştum:)

Çok afacandık çok...

gelseydin

Member
:) en masumunuz benim galiba :p ben küçükken neşeli ol ki genç kalasın şarkısı varya; Neşeliolki' yi bi erkek çocuk ismi sanırdım :)
sonra sinekleri yakalayıp kibrit kutusuna canlı canlı koyup kutuyu sallayarak onları bayıltıp kedinin sütüne dökerdik. tabi kedi bizim kadar cani değil onları yemezdi :) cahillik şimdi karıncaya bile kıyamıyoruz

Tambur

Well-known member
Bizim çocukluğumuzda oldukça eğlenceli ve hüzünlü geçti.
mesela sizin hiç kafasına şofben düşen arkadaşınız oldu mu?
Ya da siz yolun kenarına atılmış bir çocuk bisikletini eskiciye satıp ondan aldığınız para ile arkadaşlarınıza hamburger ısmarladınız mı?
Ayrica ilkokul öğrencisiyken ip atlayan kızların oyunlarını bozmaya bayılırdım: )
Kafasına şofben düşen barış ile Arap ibo'nun hikayesi:D
kafasına şofben düşen barış'ın kontra bir bisikleti vardı.Arkasında ayaklığı ve oturağı işte ben o kısma oturur son hızla sahilin yoluna futbol oynamaya giderdik.Neyse bir gün kafasına şofben düşen barış'la top oynuyoruz.Yolun yukarsından çingene çocukları geliyor.Hepsi benden gara:D Korkuyorduk nedense:) hemen oyunumuzun içine girerler topumuzu alırlardı.Sesimiz de çıkmıyordu.:( neyse bunlar topumuzu verdi denize girmeye başladılar.Bizim kafasına şofben düşen barış'ın aklına parlak bir fikir gelmişti.Dedi bunlar denize girince biraz bekleyip kıyafetlerini denize atalım.Atalım barış:D attık:D Ama nasıl kaçıyoruz topuklar havada:) benim terliğim kopmuştu ayağımdan zaten ince sıska bişeydim ama çok hızlı koşuyordum yahu:D o çocuklarla mahalle maçıda yapardık korkudan yeniliyorduk he bi de bana arap diyorlardı:D bana diyenler benden beterdi be:D kısacası buna benzer çok şeyler yaşamıştık.Tabi benim arkadaşlarımın annesi babası genelde ayrıydı huznumuzde cok oluyordu:) benım aklıma gelen hıkayelerden bırısı de bu:)

FaKiR

Meþveret Bþk.
çok hoş gerçekten neler yapmış millet
içim rahatladı bi ben değilmişim küçükken etrafına zarar veren :D
bizim maceralarımız genelde abimle olurdu
bigün köyden koca bir bidon süt gelmişti
annem mutfaktayken koridordaki bidonu sürükleye sürükleye abimle tuvalete dökmüştük
tabii yediğimiz fırçadan hiç bahsetmeyeyim

kibritle oynamayı da çok severdik
evimiz 2 katlıydı o zaman
annem aşağıdayken
yukarıdaki bütün yastıkları balkona toplayıp ateşe vermiştik

birde saç yanarmı diye çok merak ederdim o zamanlar
kuzenimin upuzun saçalrı vardı
arkadan yaklaşıp deneyeyim dedim
kibriti bi yaktım
iğrenç bir kokunun yayılmasıyla kuzenimin çığlık atması bir oldu
meğer hemen tutuşurmuş saç ne bileyim ben :D

7 yaşlarındayken camiye Kuran kursuna giderdik
abdestimiz bozuldukça aşağı şadırvana inmeye üşenir
hoca görmeden duvarda teyemmüm ederdik cümleten :D
çocukluk işte
çok hoş günlerdi

:D :D dikkat et forumu yakmayasin akna kardes :)

nijel

Active member
Ayy okurken çok güldüm yaa..:005::005::005::005::005::005: Siz neymişsiniz böyle:dft008:
bizde bir keresinde telefonla birilerini işletmeye karar verdik. Babaannemlerin eski telefonunu aramıştık. Saçma saçma bişeyler konuşurken telefondaki teyze 'burası cenaze evi rahatsız edip durmayın artık' diye kızmıştı bize.. Ne kadar utandıgımızı anlatamam. Hiçbirşey diyemeden telefonu kapatmıştık.:M::M::M: Artık kimseyi işletmiyozz :010:

Bir kerede bizim mahallede oturan gıcık oldugumuz çocuklar vardı. Onlara bahçede buldugumuz şeker kaplarının içine toprak doldurup vermiştik. Ve yemişlerdide...:001: Çok gülmüştük o zaman..:005:

Þefkat_

Well-known member
şimdi yerinde koca koca binaların olduğu bi arazi vardı yakınlarda, ordaki dut ağaçlarına çıkardım en yükseğine kadar çıkmaya bayılırdım...dut yemeyide severdim offf çok güzeldi şimdi çıksam ağaca millet güler :)
Ben de bayılıyorum duta.Hala da ağaca çıkıp yiyiyorum.Tabi memlekette dayımın kayınvalideminkine.:dft001:Ben çocukken sakin ağır başlı bir çocuktum.Pek haylazlığım olmazdı.Sadece küçükken zıplamasınlar diye çekirgelerin ayaklarını kopardığımı hatırlıyorum.Allahın affetsin inşaallah düşündükçe hayvanlara yaptığım eziyeti üzülüyorum.:030: Ama sadece çekirgeleriydi kastım herahelde yoksa hayvanları çok severdim.Kedilerim vardı evin dışında besliyordum bazende annemden habersiz et alırdım dolaptan et seviyorlar diye.Genelde yazın anneme yardım ederdim tarla bahçe işlerinde halen de yeşillikle uğraşmayı seviyorum.

Bu alana bir cevap yazın...