küçükken neler yaptınız:)

akna

Well-known member
şu telefonla işletme olayınıda maşaAllah herkes yapmış :D
bizde ilkokuldayken arkadaşlarla bir numara çevirirdik
"Biz şu radyodan arıyoruz yarışmamıza katılmak istermisiniz?" derdik
heyecanla evet derdi vatandaş
bikaç soru sorar bilirse, adresi isterdik Ansiklopedi Seti göndericez diye
hemende verirlerdi :D

nurul reþha

Well-known member
hiç unutmam biz küçükken kışın annem dışarda kaymamıza izin vermezdi kapıyı kilitlerdi.bizde kardeşimle ezan saatini heyecanla beklerdik ki annem namaza durunca evden çıkabilelim annem namaza durur durmaz hopp dışarıı :)))
bir de karşılıklı iki kapımız vardı kardeşimle tırmanma yarışı ypardık bi gün en önce ben tırmanacağım derken küttt kafamı fena çarptım kapının üst kısmına :)))

Tambur

Well-known member
Konu önüme düşünce bir yazayim dedim...
Çocukken müstakil bir evimiz vardı-ki hale duruyor.Bahçesinde domates,biber,çilek vb şeyler yetiştiriyordu ailem.Neyse hemen arka sokağımızda da kocaman bir toprak saha vardı.Burada bizden büyük abiler futbol peşinden koşarlardı.Bende bahçe de yetişen domateslerden birini koparık bahçe de bulunan çeşmede yıkadıktan sonra ucundan bir ısırık alıp o kısmı yere diğer kısmın açık olan yerine de mutfak penceresinin kenarında duran tuzu serper bakkaldan aldığım sıcak 1 ekmekle doğruuuuuu sahanın yolunu tutardım.Öyle maç izlemesi süper olurdu.Neyseeeee mahallede de benim yaşıtlarım olan çocuklar da buraya maç izlemeye gelirdi.Neyse ben sahaya geldim oturdum;Birinin terliği ters birinin atleti tişörtünün kenarından çıkmış biri elleri arkaya bağlamış koca adam misali maçı izliyor.Neyseeee ben bi ekmekten bi domatesten ısırıp maçı izliyorum...Sonra birinin bana baktığını hissettim bi çocuk smüklü child:) domateslerle benim ekmeğe bakıyor.Ben yiyiyorum hala bakıyor,hala...Al dedim ya paylaşalım:D aklıma geldi yazdım işte:)

Turab3

Well-known member
iyi yapmışsın tambur... ayrıca tek değilsin onu biz de yapıyorduk şimdi o mis gibi domateslerden eser yok,hatta ekşi ekşi limon alırdık bi poşet, bi de tuzluk:035:ve gıcır gıcır dişler:005::005:

nurul reþha

Well-known member
amin amin hep berabr gulelim inş..
ideal diye kendimizi kandıryoruz işte:)
en azından çocukluguma öndugumde degişen bişey olmuyor:)
:) minel aşk kardeşim ilahi çok hoşsohbetsin.çok büyük olmamamıza rağmen genede çocukluğuma dönmek isterimdim.Elimde domates ekmekle yolda koşturmak,kapı ziline basıp kaçmak,oyun oynamaktan yorgun düşüp uyuyakalmak,küslük,adavet nedir bilmeden yaşamak, ayrıca sorumluluk yok bunu unutmayalım :) , ağaçların tepesinde daldan dala atlamak :( :( :( ahhh ne güzeldi...

_vatan_

Well-known member
Konu önüme düşünce bir yazayim dedim...
Çocukken müstakil bir evimiz vardı-ki hale duruyor.Bahçesinde domates,biber,çilek vb şeyler yetiştiriyordu ailem.Neyse hemen arka sokağımızda da kocaman bir toprak saha vardı.Burada bizden büyük abiler futbol peşinden koşarlardı.Bende bahçe de yetişen domateslerden birini koparık bahçe de bulunan çeşmede yıkadıktan sonra ucundan bir ısırık alıp o kısmı yere diğer kısmın açık olan yerine de mutfak penceresinin kenarında duran tuzu serper bakkaldan aldığım sıcak 1 ekmekle doğruuuuuu sahanın yolunu tutardım.Öyle maç izlemesi süper olurdu.Neyseeeee mahallede de benim yaşıtlarım olan çocuklar da buraya maç izlemeye gelirdi.Neyse ben sahaya geldim oturdum;Birinin terliği ters birinin atleti tişörtünün kenarından çıkmış biri elleri arkaya bağlamış koca adam misali maçı izliyor.Neyseeee ben bi ekmekten bi domatesten ısırıp maçı izliyorum...Sonra birinin bana baktığını hissettim bi çocuk smüklü child:) domateslerle benim ekmeğe bakıyor.Ben yiyiyorum hala bakıyor,hala...Al dedim ya paylaşalım:D aklıma geldi yazdım işte:)
BENDE PAYLAŞTIM
abicim domatesten konu gelmişken küçük o zamanlar çok küçük olduğumuz zamanlar bilmem bilirmisiniz bostanı bostana giderdik annemle en güzel domateslerden toplardık hemen ben bi kalite kontrol yapardım. ama bi tanesinin tadı var hiç unutamam her neyse eve geldiğimizde annem alırdı taze köy ekmeğiyle domatesi hooppp tarlaya babama kuşluk yemeği götürmeye tabi benim karnımı güzelce doyururdu önceden doyurudu doyurmasına ama ben yine doymaz annemi takip edip varırdım tarlaya aslı başı iki domates giderdi babama yemek olarak tarlaya onunda yarısını ben yerdim.ama suç onda hemen verirdi yahu demezdi sen evde ye diye.evet şimdi itiraf ediyorum küçükken bende paylaştım ama babamın yemeğini babamla. aklımdan hiç çıkmaz o günler yaaa(o zamanlar domatese domates de diyemezmişim totames dermişim).

Tambur

Well-known member
MaşaAllah:) birçok kardeşimin çocukluğunu hatırlatmışım:)

Dur ben az yaramazlığımı ortaya çıkarayım.Küçükken ateş yakar ateşin içine süt şişesi atardık:) biraz ayıp olucak ama o ateşte kızgınlaşan şişeye dişlerimizin ucuyla tükürüp:) çatlatmaya çalışırdık:D ah ah çocukluk işte:)

Bi de bu inşaatlarda kullanılan yeşil elektrik boruları olurdu incesinden onun üstüne de iki tane yarım kesilmiş aynı borudan hedef yapar bantla yapıştırdıktan sonra en ucundan da atmak için kağıttan külahlar yapar savaş oyunları oynardık:) Hele bir ok yapardım offf offf gazoz kapağınıda büküp ucuna bağlardım fişek gibi giderdi en fızlıııııııııısından:D

Bi de amcaminoğliiiiiiiii ile müstakil evlerin çatısına taş atar kaçardık.Bİ gün çatısına taş attığımız adam bizi gördü arkamızdan koşmaya başladı.Neyse biz kaçıp eve girmiştik.Meğersem adam bizi görmüş kapıya gelmiş zile basıyor:) evde kimse yoktu biz adamı oda penceresinden görmüştük.Ben amcaminnnnnn oğlundan oldukça ufaktım bu bana kapıyı sen aç demişti:D kendiside kapının arkasında saklanıyordu.Adam ben ufak mıyım nedir diğeri nerde diye sormuştu ben ise evde yok demiştim.Ben ufağım ya adam bana bi tokat atmıştı tokatı yiyince amca kapının arkasında diyerek ele vermiştim amcaoğluni uyyyy uyyyy hi hi hi :D

nurul reþha

Well-known member
MaşaAllah:) birçok kardeşimin çocukluğunu hatırlatmışım:)

Dur ben az yaramazlığımı ortaya çıkarayım.Küçükken ateş yakar ateşin içine süt şişesi atardık:) biraz ayıp olucak ama o ateşte kızgınlaşan şişeye dişlerimizin ucuyla tükürüp:) çatlatmaya çalışırdık:D ah ah çocukluk işte:)

Bi de bu inşaatlarda kullanılan yeşil elektrik boruları olurdu incesinden onun üstüne de iki tane yarım kesilmiş aynı borudan hedef yapar bantla yapıştırdıktan sonra en ucundan da atmak için kağıttan külahlar yapar savaş oyunları oynardık:) Hele bir ok yapardım offf offf gazoz kapağınıda büküp ucuna bağlardım fişek gibi giderdi en fızlıııııııııısından:D

Bi de amcaminoğliiiiiiiii ile müstakil evlerin çatısına taş atar kaçardık.Bİ gün çatısına taş attığımız adam bizi gördü arkamızdan koşmaya başladı.Neyse biz kaçıp eve girmiştik.Meğersem adam bizi görmüş kapıya gelmiş zile basıyor:) evde kimse yoktu biz adamı oda penceresinden görmüştük.Ben amcaminnnnnn oğlundan oldukça ufaktım bu bana kapıyı sen aç demişti:D kendiside kapının arkasında saklanıyordu.Adam ben ufak mıyım nedir diğeri nerde diye sormuştu ben ise evde yok demiştim.Ben ufağım ya adam bana bi tokat atmıştı tokatı yiyince amca kapının arkasında diyerek ele vermiştim amcaoğluni uyyyy uyyyy hi hi hi :D
ilahi :) :) :)

Bu alana bir cevap yazın...