BU BÖLÜMDE KISACA HERKEZ KENDİNDEN BAHSEDERMİ?

safinaz

Member
Tarihci ' Alıntı:
valideyn dedim,, anne olmazsa babana ilet..
Sanırım kardeşimin amacı,selamın üstünde kalmaması.Çünkü "anne,sanalda bir hemşehrimin sana selamı var"demek belki tuhaf kaçabilir,diye düşünmüş olabilir.Bence babasınada söylemesin.

T

Tarihci19

Misafir
eğer anne babası sanalda insanlarla konuşmasına müsade etmiyorsa girmesin anne babaya itaat etsin, eğer izin veriyorlarsa selamımı iletmesinde sakınca yoktur..

hasret

Well-known member
Tarihci ' Alıntı:
eğer anne babası sanalda insanlarla konuşmasına müsade etmiyorsa girmesin anne babaya itaat etsin, eğer izin veriyorlarsa selamımı iletmesinde sakınca yoktur..

yine konuyu nerelere cektiniz bravo,,
benim ailem sanala girmeme izin vermiş ve haberleri olmuş olmasaydı ben burda olmazdım,ben msn nedir bilmezken bana abim actı faydalı siteleri gösterdi,buda bana olan güvenlerini gösteriri ki,elh.hic güvenlerini şuana kadar kırmadım bunu onlar icin değil rabbim icin yapmadım...
selama gelince ben şark insanıyım, 'anne bir abinin sana selamı var'demekten dahi hicab ederim,bunda bişey yok ama ben söyliyemem...

safinaz

Member
hasret ' Alıntı:
benim ailem sanala girmeme izin vermiş ve haberleri olmuş olmasaydı ben burda olmazdım,ben msn nedir bilmezken bana abim actı faydalı siteleri gösterdi,buda bana olan güvenlerini gösteriri ki,elh.hic güvenlerini şuana kadar kırmadım bunu onlar icin değil rabbim icin yapmadım...
selama gelince ben şark insanıyım,ve nurcuyum 'anne bir abinin sana selamı var'demekten dahi hicab ederim,bunda bişey yok ama ben söyliyemem...
Aklıma ailenin izin verip vermemesi gelmemişti,kardeşim.Sadece biraz tuhaf olabileceğini düşündüm.Zaten,islami bir forumda yazı yazmanın nesi kötü ve neden izin vermesinlerki?

T

Tarihci19

Misafir
hasret ' Alıntı:
selama gelince ben şark insanıyım, 'anne bir abinin sana selamı var'demekten dahi hicab ederim,bunda bişey yok ama ben söyliyemem...

konuyu nereye çekmişim anlamadım..? izin vermiyorlardır sen gizli giriyorsun mu dedim?? izin vermiyorlarsa dedim şöle yaparsın dedim.. neden sölediklerimi yanlış anlamaya çok meyillsiniz anlamıyorum.. abin zarar görmeyeceğin bir siteye yönlendirmiş seni ve buraya ve burdakilere güvenmese seni buraya getirmzdi, burdaki birilerinden selam almayıda kötü karşılamaz yanlış anlamaz zannedersem,, ama yinede sünnetten hicab ediyorsan bişey diyemem.. ille de selam söleyeceksin diye bi şey yok öle bi derdim sorunumda yok, sadece normal insanlar gibi sen anneme selam söledin bende senin anene söleyerek mukabele ettim, bunda ne var yani. haspinallah ya Rabbim ..

hasret

Well-known member
iyiya işte her defasında böyle anlatmıyorsunuz yanlış anlıyorsam buna ifadeleriniz sebeb oluyor,,

-----eğer anne babası sanald a insanl arla konuşmasına müsade etmiyo rsa girmes in ---

-bu ifadeden ben bu manayı cıkarırım evet...
selama gelince iletemiyeceğim icin üzerimde kalır düşüncesiyle sordum.

-----abin zarar görmeyeceğin bir siteye yönlendirmiş seni ve buraya ve burdak ilere güvenmese seni buraya getirm zdi---
-
evet burda haklısınız,zaten aksi birşey düşünsem bende girmem,selam söylemeniz de elbette bişey yok,benim söylememde birşey olmadığı gibi, ama durumlarımız farklı, hani herşeyi cok geniş düşünüyorsunuz demiştim ya bunu da düşünürsünüz diye umut ettim.

---sünnetten hicab ediyor san bişey diyeme m---
ben sünnetten hicap etmedim,hicap ettiğim nokta farklı...
neyse bu konun acılmasına ben neden oldum,yanlış bir ahvalde bulundum ki tokat yedim,bu konu burda kapansın...

Merih

Well-known member
haktır seninde dediğin söylemezsek olmaz ben sessiz çogunluğun sesiyim ;)

neyse konu sapmasın hakkını helal et sende

T

Tarihci19

Misafir
-----eğer anne babası sanalda insanlarla konuşmasına müsade etmiyorsa girmesin ---

-bu ifadeden ben bu manayı cıkarırım evet..

o zaman sen koşul eki "se" "sa" nın manasını bilmiyorsun..demekki..

etmiyorSA demişim bu şu demek: anne baban senin nete girdiğini bilmiyorsa girme.. "sa" ekinden önceki hukum koşuldur eğer koşul sen de yoksa o halde koşul eki "sa" dan sonraki hukm (nete girmesin) düşer..

yani ane baban izin verdiğine göre bu cümle zaten düşmüş demektir hiç alınmana kızmana gerek yoktu.. ama ben dediğim için yanlış anlama, algılama gereği hissediyorsunuz galiba başkası sölese gülüp gecerdiniz belkide .. ama söleyen benimya ille ters cevap verilecek..

---sünnetten hicab ediyor san bişey diyeme m---
ben sünnetten hicap etmedi m,hicap ettiğim nokta farklı...

neden hicab ettiğini elbette biliyorum, bunu bilmek için geniş düşünmeye luzum yok..

hasret

Well-known member
tamam abi yine ben hatalıyım iciniz rahat olsun,
benim sizinle bi sorunum yok sadce şunu anlatmak istedim bizim burda hoş karşılanmaz demek istemiştim ki konu buralara geldi,rica ederim kapatalım,,
ha bu arada dilbilgisi dersiniz icinde teşekkürler...

T

Tarihci19

Misafir
hasret ' Alıntı:
tamam abi yine ben hatalıyım iciniz rahat olsun,
benim sizinle bi sorunum yok sadce şunu anlatmak istedim bizim burda hoş karşılanmaz demek istemiştim ki konu buralara geldi,rica ederim kapatalım,,
ha bu arada dilbilgisi dersiniz icinde teşekkürler...

mübarek bende doğuluyum, neden çekindiğini elbette ben de biliyorum, keşke Tarihci abiye kızıp bunu birilerine söleyeceğine :

""""şunu anlatmak istedim bizim burda hoş karşılanmaz demek istemiştim""""" böyle deseydin ve bu kadar uğraşmasaydık.. bu arada Rjaa ederim..

hasret

Well-known member
Tarihci ' Alıntı:
mübarek bende doğuluyum, neden çekindiğini elbette ben de biliyorum, keşke Tarihci abiye kızıp bunu birilerine söleyeceğine :

""""şunu anlatmak istedim bizim burda hoş karşılanmaz demek istemiştim""""" böyle deseydin ve bu kadar uğraşmasaydık.. bu arada Rjaa ederim..
:) :)

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Konuyu kilitlememi istemiyorsanız lütfen tartısmaya girmeyiniz bir daha ; her konuyu tartısmaya cekiyorsunuz neden kendinizi aklama gereği duyuyorsunuz ki gerekeni sölemişsiniz karsınızdaki ister anlasın ister anlamasın . Eğer cok anlamasını istiyorsanız baska bir konu acar orada konusursunuz . Konularıda kendi anlasmazlıklarınızla zayi etmeyiniz !!!

T

Tarihci19

Misafir
Lemalar ' Alıntı:
Konuyu kilitlememi istemiyorsanız lütfen tartısmaya girmeyiniz bir daha ; her konuyu tartısmaya cekiyorsunuz neden kendinizi aklama gereği duyuyorsunuz ki gerekeni sölemişsiniz karsınızdaki ister anlasın ister anlamasın . Eğer cok anlamasını istiyorsanız baska bir konu acar orada konusursunuz . Konularıda kendi anlasmazlıklarınızla zayi etmeyiniz !!!

neyse... sadece şurasına """Konularıda kendi anlasmazlıklarınızla zayi etmeyiniz !!!"""" katılıyorum.